Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ



«Ζήτησα το λόγο  για να αναφερθώ στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, στο νόμο «περί ναρκωτικών και άλλες διατάξεις». Διαβάζοντας το άρθρο 29 βλέπει κανείς ότι με τίτλο «Καλλιέργεια κάνναβης, χρήση ναρκωτικών ουσιών πλαστογραφία ιατρικής συνταγής κλπ», ουσιαστικά έρχεται η Βουλή και αποποινικοποιεί την καλλιέργεια χασίς. 


Συγκεκριμένα στην παράγραφο 1 αναφέρει: «όποιος για δική του χρήση αποκλειστικά με οποιοδήποτε τρόπο προμηθεύεται ή κατέχει ναρκωτικά σε ποσότητες που δικαιολογούνται μόνο για την προσωπική του χρήση, ή κάνει χρήση αυτών ή καλλιεργεί φυτά κάνναβης σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται μόνο για την ατομική του χρήση, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι πέντε μηνών». 

Και  λέει παρακάτω το άρθρο 29 παράγραφος 2 «ο δράστης της πράξης της προηγούμενης παραγράφου μπορεί να κριθεί ατιμώρητος εάν το δικαστήριο εκτιμώντας τις περιστάσεις τέλεσης πράξης και την προσωπικότητα του δράστη, κρίνει ότι η αξιόποινη πράξη ήταν εντελώς περιστασιακή και δεν είναι πιθανόν να επαναληφθεί. Καταδικαστικές αποφάσεις της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου δεν καταχωρίζονται στα αντίγραφα των δελτίων του ποινικού μητρώου». 

Εδώ  λοιπόν, με το νόμο περί ναρκωτικών, ουσιαστικά νομιμοποιείται η κατ’ οίκον καλλιέργεια χασίς. Το αντελήφθην  αυτό όταν είδα εντός της αιθούσης πολιτικό που πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια, σε life style περιοδικό πήρε δύο θέσεις: η μία θέση ήταν να βάλουμε μια γλάστρα με χασίς ο καθένας στο σπίτι του και η δεύτερη θέση είναι ότι δεν αποτελεί ταμπού η θρησκευτική μειονότητα, η μουσουλμανική της Θράκης. Τότε κατάλαβα ότι πρέπει να ψάξουμε καλύτερα το νομοσχέδιο και βρήκα το άρθρο 29. 

Βλέπω τον κύριο Γιώργο Παπανδρέου τον πολιτικό που πριν από δεκαπέντε χρόνια έδωσε αυτή τη συνέντευξη να έρχεται, προκειμένου να επικροτήσει την άποψή του που ψηφίζεται σήμερα από τη συγκυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. 

Και το λέω αυτό διότι όταν έγινε το «περίφημο» αυτό άρθρο περί του δικαιώματος της καλλιέργειας, η τότε Νέα Δημοκρατία, της οποίας τότε ήμουν μέλος, όχι απλώς ξεσηκώθηκε, αλλά ήταν το κύριο θέμα της προεκλογικής εκστρατείας εκείνη την περίοδο. 

Ζήτησα λοιπόν το λόγο για να δείξω ότι η συγκυβέρνηση έχει φτάσει πλέον σε σημείο πλήρους αλλοιώσεως των θέσεων της παράταξης που προέρχεται ο σημερινός πρωθυπουργός. 

Τελικά  φαίνεται ότι ο κ. Παπανδρέου επικρατεί. Και από εδώ και πέρα, όποιος καλλιεργεί χασίς στο σπίτι του θα τιμωρείται με πέντε μήνες φυλάκιση, εκτός και αν αποδείξει ότι είναι ειδικές οι συνθήκες που το καλλιεργεί και μάλιστα σε περίπτωση που καταδικαστεί δεν θα αναγράφεται στο ποινικό του μητρώο. 

Ας  καταγραφεί αυτό ως μια νίκη του κ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, έναντι εκείνων που υποστηρίζαμε, ότι η καλλιέργεια ναρκωτικών στο σπίτι, θα οδηγήσει σε βαριά ναρκωτικά και θα οδηγήσει στο θάνατο αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά».
Παρακολούθησε σχετικό βίντεο, κάνοντας κλικ !!!!!
Παρακολούθησε σχετικό βίντεο, κάνοντας κλικ !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.