Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Μεταφορά λαθρομεταναστών στην Ξάνθη

          Σύσσωμη η τοπική κοινωνία της Θράκης αντιτίθεται στη μεταφορά παραμονή και φύλαξη λαθρομεταναστών στις σχολές δοκίμων αστυφυλάκων της Κομοτηνής και της Ξάνθης. Ήδη, νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου μεταφέρθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι 200 λαθρομετανάστες σε Ξάνθη και Κομοτηνή. 
«Απαιτούμε την άμεση μεταφορά τους και την άμεση αναχώρηση αυτών όπως και τη μη έλευση κανενός άλλου» δηλώνουν οι φορείς της Θράκης ( περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχες Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως, Διδυμοτείχου, Κομοτηνής, Μαρώνειας και Ξάνθης, και βουλευτές όλων των κομμάτων). Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών συλλόγων θέτουν θέματα φύλαξης, υγιεινής, ασφάλειας και πιθανής καταστροφής των υποδομών των σχολών, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα ασφάλειας της Κομοτηνής και της Ξάνθης ελλιπή αν όχι ανύπαρκτα.
          Την Παρασκευή στη 01.00 τα ξημερώματα μετά από συντονισμένες ενέργειες τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης όσο και ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης προχώρησαν σε ταυτόχρονη κατάληψη των εγκαταστάσεων των σχολών αστυφυλάκων σε Ξάνθη και Κομοτηνή σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τη μεταφορά των λαθρομεταναστών. Στις καταλήψεις συμμετείχαν πολλοί πολίτες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρόεδροι των νομαρχιακών επιτροπών όλων των κομμάτων.
             Εν τω μεταξύ, έληξε η κατάληψη των σχολών δοκίμων αστυφυλάκων Κομοτηνής και Ξάνθης, από τους φορείς της Θράκης, που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στους χώρους αυτούς.Οι φορείς της Θράκης θα συγκεντρωθούν το βράδυ του Σαββάτου στη γέφυρα του Νέστου, προκειμένου να εμποδίσουν τη διέλευση των λεωφορείων που θα μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες στην περιοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.